Hygiëneprocedures voor Tattoos, Piercing en Permanente Make Up

Ben je een tatoeëerder-piercer? Ben je een schoonheidsspecialiste die (semi-)permanente make-up plaatst? Dan ben je verplicht om het attest inzake hygiëne op zak te hebben.

Elke beroepsoefenaar moet, zoals bepaald door het KB van 25 november 2005 betreffende de reglementering van de tatoeages, piercings en permanente make-up een opleiding volgen om het attest "Hygiëneprocedures voor tattoos en piercings" te verkrijgen.

Via deze opleiding bekom je dit erkend attest, kan je je registreren bij de FOD Volksgezondheid en mag je starten als zelfstandig tatoeëerder, piercer of beoefenaar van PMU.

Startdata

Er zijn momenteel nog geen nieuwe startdata bekend voor deze opleiding. Houd deze pagina zeker in de gaten, of contacteer ons gerust voor meer informatie!

Inhoud

We volgen het vooropgelegde leerplan van de FOD Volkgsezondheid. De cursus is voornamelijk theoretisch.

De Beauty and Medical Academy is officieel geregistreerd bij de FOD- Federale Overheidsdienst Volksgezondheid - Gezondheidszorgberoepen: Permanente Make Up Opleidingen.

Startdata Antwerpen

Startdata Gent

Startdata Hasselt

Materiaal

Voor deze opleiding heb je je cursusboek nodig. Deze ligt de eerste lesdag voor je klaar op de academie.

Examen

Tijdens deze opleiding een apart examenmoment voorzien. De docent zal aan het einde van de lessen je opgeleverde resultaat beoordelen. Wanneer je de techniek voldoende onder de knie hebt, krijg je het erkend attest Hygiëneprocedures. Let op: om deel te mogen nemen aan het examen is het absoluut noodzakelijk om aanwezig te zijn tijdens elke les.

Lessen

We starten vanaf de basis dwz dat je geen enkele voorafgaande kennis of ervaring nodig hebt om de lessenreeks succesvol te kunnen volgen.

De cursus gaat door in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige specialisatie aanleren. We aanvaarden slechts een zeer beperkt aantal cursisten (maximaal 12 deelnemers), om optimale persoonlijke begeleiding te garanderen.

De lessen worden gegeven door een vakdocent met minstens 3 jaar ervaring in hoofdberoep in het vak dat wordt gedoceerd.

De lessen vinden plaats in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Dagreeks
Je volgt 2 intensieve lessen van 7,5 uren, gevolgd door een examendag van 3,5 uren. De eerste twee dagen volg je les tussen 09.00 en 16.30 uur. De examendag duurt van 09.00 tot 12.30 uur.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de cursus Hygiëneprocedures bedraagt 465 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.

Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen, het gebruik van de leslokalen en 25 euro lidgeld voor de Probeauty Beroepsvereniging. Hierbij kan je genieten van talloze voordelen en kan je het Branche Kwaliteitskeurmerk aanvragen.