Fine Line Tattoo

Een tiny tattoo, fine line tattoo of patchwork tattoo is momenteel hot! Het is de ideale aanvulling voor jouw salon. Hier ben je op de juiste plaats voor een professionele en praktijkgerichte opleiding fine line tattoo. Wij zijn geen salon dat wil bijklussen, maar een gespecialiseerd opleidingscentrum. De fine line tattoos kan je zetten met een PMU pen of een rotary gun. We werken wel met tattoo inkt, omdat PMU inkt na een tijdje vervaagt. Tijdens de opleiding leer je van A-Z op de juiste en veilige manier fine line tattoos zetten. Een fine line tattoo plaatsen kost 15 minuten tijd, waardoor je op een dag veel meer klanten kan inboeken en ook gemakkelijk gaten in je agenda kan opvullen.

Startdata

Antwerpen
15 september 2024 (Weekend)nieuw
09 november 2024 (Weekend)nieuw
Gent
27 oktober 2024 (Weekend)nieuw
Hasselt
22 september 2024 (Weekend)nieuw

Inhoud

We starten met een theoretische uitleg. Wat zijn de indicaties en contra-indicaties? Welke naalden gebruik je en op welke diepte mag je werken. Hoe doe je de voorbereiding van de klant, zodat je zeker op een veilige en hygiënische manier tewerk gaat? De docent legt de verschillende producten en materialen uit, die je nodig hebt voor een fine line tattoo. Daarna toont de docent je hoe je deze techniek toepast. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid om al je vragen te stellen. Vervolgens ga je aan de slag in de praktijk. Eerst oefen je op oefenhuiden. De tweede les dien je modellen te voorzien om op te oefenen. Je hoeft voor deze opleiding niet kunnen tekenen. We voorzien een stencilmachine, waarbij je tekeningen kant-en-klaar kan afdrukken. Zo kan jij je concentreren op het opdoen van praktijkervaring. Na afloop van de cursus ben je in staat om op professionele wijze de tattoo technieken toe te passen.

Startdata Antwerpen

Weekendreeks
  • Startdatum: 15 september 2024 van 10:00 tot 16:00.
  • Je hebt les op zondag, gedurende 2 weken.
  • Je lesdata zijn: 15, 22 september van 10:00 tot 16:00
Weekendreeks
  • Startdatum: 09 november 2024 van 10:00 tot 16:00.
  • Je hebt les op zaterdag, gedurende 2 weken.
  • Je lesdata zijn: 9, 16 november van 10:00 tot 16:00

Materiaal

Je dient je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je ter plaatse een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

Om de lessen te kunnen bijwonen heb je producten en materialen nodig. Je kan deze bij ons aankopen of huren.

De volledige starterskit komt op 699€, excl btw. Heb je reeds een deel materiaal? Dan kan je ter plaatse de ontbrekende spullen aankopen. Materiaal huren komt op 20 euro.

Examen

De docente evalueert je permanent op basis van werkwijze, hygiëne en opgeleverd resultaat. Na afloop krijg je, bij een positieve evaluatie, het certificaat “Fine Line Tattoo Artist”.

Lessen

Voor deze lessen dien je geen voorkennis te hebben.

De lessen gaan door in Antwerpen, Gent en Hasselt  in volledig uitgeruste, moderne lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige beroep aanleren.

De lessen worden gegeven door een vakdocent met minstens 3 jaar ervaring in hoofdberoep in het vak dat wordt gedoceerd.

Voor deze opleiding dien je de tweede les modellen te voorzien. Je kiest zelf hoeveel. Voorzie in het begin minstens een drie kwartier per model.

Je volgt 2 intensieve lessen van 6 uren.

  • Dagcursus: Je hebt les van 09.00 tot 15.00u.
  • Weekendopleiding: Je hebt les van 10.00 tot 16.00u.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de cursus Fine Line Tattoo bedraagt 599 euro.

Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen en 25 euro lidgeld voor de Probeauty Beroepsvereniging. Hierbij kan je genieten van talloze voordelen en kan je het Branche Kwaliteitskeurmerk aanvragen.