Basis Tattoo Artist

Tattoos zijn helemaal hot! Als tattoo artist ben je dan ook zeker van werk. Een volledige 'sleeve' of een 'Tiny Tat'? Je job als tattoo artist is elke dag anders en kent zeer veel variatie. Tijdens deze cursus leren we je de basistechnieken van tatoeëren aan. Na afloop van de lessen ben je in staat om op een veilige, hygiënische manier tatoeages aan te brengen.

Startdata

Antwerpen
06 februari 2021 (Weekend)nieuw
01 mei 2021 (Weekend)nieuw
Gent
31 januari 2021 (Weekend)nieuw
25 april 2021 (Weekend)nieuw
Hasselt
13 februari 2021 (Weekend)nieuw
08 mei 2021 (Weekend)nieuw

Inhoud

We starten met de theorie. Je krijgt een kort overzicht van de verschillende huidlagen en de samenstelling van je producten. We overlopen ook de verplichtingen ivm certificaten, die je nodig hebt om te kunnen starten als zelfstandig tattoo artist. Het grootste deel van de opleiding is praktijkgericht. Vanaf de eerste les leer je werken met je tattoo-gun op een oefenhuid. Je gaat al meteen eenvoudige tekeningen maken. Vanaf les 2 wordt je eerste model verwacht. Hier zal je een eenvoudig tekeningetje aanbrengen. De docent houdt alles goed in de gaten, zodat je met zekerheid een eerste mooie tattoo zal zetten. Vanaf dan is het steeds oefenen, oefenen en oefenen. In totaal ga je ongeveer 5 tattoos zetten tijdens je opleiding. Het exacte aantal tattoos dat je zal zetten, hangt af van je eigen niveau. Persoonlijke begeleiding staat tijdens deze opleiding voorop.

Startdata Antwerpen

Weekendreeks
 • Startdatum: 06 februari 2021 van 10:00 tot 16:00.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 3 weken.
 • Je lesdata zijn: 6, 13, 20 februari van 10:00 tot 16:00
Weekendreeks
 • Startdatum: 01 mei 2021 van 10:00 tot 16:00.

Startdata Gent

Weekendreeks
 • Startdatum: 31 januari 2021 van 10:00 tot 16:00.
Weekendreeks
 • Startdatum: 25 april 2021 van 10:00 tot 16:00.

Startdata Hasselt

Weekendreeks
 • Startdatum: 13 februari 2021 van 10:00 tot 16:00.
Weekendreeks
 • Startdatum: 08 mei 2021 van 10:00 tot 16:00.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 3 weken.
 • Je lesdata zijn: 8, 15, 22 mei van 10:00 tot 16:00

Materiaal

Je dient je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je ter plaatse een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

De lessen zijn zeer praktijkgericht. Om deze te kunnen volgen heb je een basispakket aan materialen en producten nodig. Hiervoor kan je kiezen uit twee mogelijkheden. Op deze manier kan je zelf beslissen hoeveel geld je wenst te spenderen aan je materiaal en is de opleiding toegankelijk voor elk budget. Hieronder de verschillende modelijkheden:

Je koopt bij ons een tattoo starterskit aan. Deze omvat grotendeels wat je nodig hebt om aan de slag te gaan als tattoo artist. Je zal uiteraard altijd nog kleine spulletjes extra aankopen, als aanvulling. Wij bieden deze starterskit aan onze studenten aan de unieke prijs van 699 euro, excl btw. Aangezien deze tattoo starterskit beneden de marktwaarde verkocht wordt, is slechts één kit per persoon toegelaten om doorverkoop tegen te gaan. Tijdens de les dien je ook zelf nog spulletjes mee te brengen (handschoenen, handdoeken,...). Hierover krijg je een week voor aanvang van de lessen nog een uitgebreide mail toegestuurd.

Je huurt bij ons het nodige materiaal. Hiervoor betaal je een verbruikskost van 150 euro voor de volledige opleiding.

We waken zeer streng over de kwaliteit van de lessen en de gebruikte materialen. Bij gebruik van foute producten, kunnen complicaties of ongewenste resultaten ontstaan. We willen dit bij onze cursisten ten allen koste vermijden. Daarom is het niet toegelaten om eigen producten mee te brengen.

Examen

Tijdens deze opleiding is geen apart examenmoment voorzien. De docent zal aan het einde van elke module je opgeleverde resultaat beoordelen. Wanneer je de technieken voldoende onder de knie hebt, krijg je het diploma Basic Tattoo Artist.

Om op zelfstandige basis tattoo te mogen uitvoeren, dien je eveneens in het bezit te zijn van het diploma Hygiëneprocedures.

Lessen

We starten vanaf de basis dwz dat je geen enkele voorafgaande kennis of ervaring nodig hebt om de lessenreeks succesvol te kunnen volgen. De cursus gaat door in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige beroep aanleren.

Onze cursussen zijn vaak maanden op voorhand volzet. Wacht dus niet te lang om jouw plaatsje te reserveren.

De lessen vinden plaats in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Weekendreeks of dagreeks
 • Je volgt 3 intensieve lessen van 6 uren.
 • De lessen vinden 1 dag per week plaats, gedurende 3 opeenvolgende weken.
 • Je lesuren zijn van 09.00 tot 15.00 uur (tijdens de week) of van 10.00 tot 16.00 uur (tijdens het weekend).

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus Basis Tattoo Artist bedraagt 779,5 euro 545 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.

Extra korting van 30% voor zelfstandigen!
Ben je zelfstandige? Dan kan je genieten van 30% extra korting via de KMO-Portefeuille. Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen, het gebruik van de leslokalen en 25 euro lidgeld voor de Probeauty Beroepsvereniging. Hierbij kan je genieten van talloze voordelen en kan je het Branche Kwaliteitskeurmerk aanvragen.